Žene koje ovo rade se jednostavno previše trude: Jeste li među njima?

0
58

Žene koje ovo rade se jednostavno previše trude: Jeste li među njima?

Svi znamo onu jednu djevojku koja se na sve moguće načine trudi doći do momka, a svaki je pokušaj neuspješan jer je jednostavno prenapadna.

Takve je žene lako prepoznati – osim kad je riječ o nama samima. Ovo su jasni pokazatelji da si upravo ti jedna od onih koje se previše trude:

Stalno objavljuje statuse da je single

Nema ničeg lošeg u prihvatanju vlastitog single statusa, no kad je riječ o ženama koje se previše trude, stvari ponekad postaju nepodnošljive.

One će svaki status pretvoriti u monolog o tome koliko je dobro ili loše biti solo, koristit će svaku priliku da svima daju do znanja da nemaju momka, a najave o tome da kao single cure nemaju planove za vikend krenut će već početkom sedmice.

Lažu da ih zanimaju stvari o kojima nemaju pojma

Jedno je biti zainteresiran za nešto novo o čemu još ne znaš puno, a nešto sasvim drugo kad glumiš da te nešto zanima samo zato da bi privukla pažnju potencijalnog momka.

Svako od nas zna barem jednu curu koja odjednom strastveno počinje pratiti nogomet jer to smatra interesom koji privlači određene muškarce i svako od nas zna da takve cure jednostavno nemaju prolaz kod većine muškaraca.

Frajera ne privlače žene koje imaju interese identične njegovima – pogotovo ako su izmišljeni.

Provode sate u pripremama za spoj

Naravno da svi želimo ostaviti dobar dojam na spoju, ali žene koje se previše trude jednostavno pretjeruju.

Od dramatiziranja o tome što će obući, šminke koja mora izgledati dovoljno prirodno a opet dovoljno atraktivno a opet dovoljno nenametljivo, razmišljanja o temama o kojima će pričati, vježbanje reakcija na stvari koje očekuju da će se dogoditi… ovo ne rade sve žene, ali one koje rade se definitivno previše trude.

Misle da su bolje od drugih

Svaka žena koja ima naviku govoriti stvari poput: “Kako ONA ima momka, a ja nemam?!”, nakon čega provodi neko vrijeme nabrajajući po čemu je sve bolja od žene koja je u vezi, previše se trudi. Upravo je stav da je neko manje vrijedan veze razlog zbog čega je takva žena sama

 

Izvor: avaz.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here