Kako da pronađete partnera pomoću čiste matematike

0
210

Kako da pronađete partnera pomoću čiste matematike

Ko bi znao da jednačine i grafikoni mogu voditi vaš ljubavni život – matematičarka Hana Fraj u autorskom tekstu prenosi čime se ona rukovodi za pronalazak idealnog partnera, piše portal Ideas.ted.com.

Kad je riječ o ljubavi, dugoročne odluke su riskantan posao. Prije ili kasnije, većina nas odluči da napusti naše bezbrižne dane vanbračne zajednice i “smiri se”, odnosno stupi u brak, navodi Fraj.

Ali kako da znamo da smo zaista našli idealnog partnera? Kao što vam svaki matematički orijentisan um može reći, to se zna po finom balansu između strpljenja tokom čekanja prave osobe i prepoznavanja prilike da se “smirite”. Svi drugi spadaju u zonu “paradoksa poželjnog neženje ili udavače”, navodi Ideas.ted.com.

– Ako ste odlučili da nikad ne stanete na ludi kamen, možete nabrojati sve svoje partnere u životu i ocijeniti ih u smislu kakvi bi bili da su postali vaš životni izbor. Takva lista djeluje prilično besmisleno, ali da ste je napravili ranije, olakšalo bi vam izbor životnog partnera. Veliko pitanje je kako odabrati najbolju osobu sa vaše imaginarne liste, a da ne znate šta vas čeka – navodi Fraj i nastavlja:

– Pretpostavimo da su pravila zabavljanja jednostavna: kad odlučite da se smirite i prestanete da izlazite, vi ne možete pogledati naprijed i vidjeti sve partnere koje ste mogli imati na listi, ali također, kad jednom vi odbijete nekog, ne možete se vratiti nazad i predomisliti. To je, možda, moje iskustvo, ali ljudi su iznenađujuće odbojni ako ih nakon više godina pozove neko ko ih je odbio u prošlosti, a zove ih jer niko bolji nije naišao – ističe Fraj.

 

Izvor: avaz.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here